
עורך דין הסכם ממון
נושא חלוקת רכוש בגירושין הוא נושא רגיש. פעמים רבות המחלוקות החריפות ביותר מתעוררות סביבו ומקשות על התקדמות בתהליך שהוא קשה ומורכב מכל הבחינות. לכן, אם ישנם צעדים שיכולים להקל על חלוקת הרכוש כאשר הקשר בין בני הזוג כבר לא ממש בשיאו, הם מומלצים. צעד כזה הוא עריכת הסכם ממון. במסגרת הסכם ממון ניתן לקבוע כיצד יחולק רכוש שנצבר עד עריכת ההסכם, כולל רכוש שצבר כל אחד מבני הזוג בעצמו. אפשר גם לקבוע קווים כיצד יחולק רכוש עתידי. כדי שההסכם יסייע לכם אם וכאשר תזדקקו לו, חשוב לערוך אותו אצל עורך דין הסכם ממון שיש לו ניסיון רב בעניין.
מתי מומלץ להתייעץ עם עורך דין הסכם ממון?
הזמן הטוב ביותר לפנות אל עורך דין הסכם ממון לצורך עריכת ההסכם הוא לפני הנישואין. כאשר הסכם ממון נערך לפני הנישואין, החוק רואה את עריכתו ככזאת שנעשתה משיקולים נקיים יותר בגלל העובדה שהזוג נמצא בתחילת דרכו (לפחות מבחינת רשמית כי עדיין אינו נשוי) כך שלעצם עריכת הממון ואופן עריכתו לא נכנסים שיקולים שיכולים להיכנס לאחר שהזוג נשוי וכבר חי ביחד במשך זמן. לכן, הסכם שנערך לפני הנישואין מקבל תוקף משפטי מנוטריון, בעוד שלאחר הנישואין יש צורך בדיון משפטי ובאישור בית המשפט, מהלך שהוא סבוך וגם יקר יותר.
האם ניתן לערוך הסכם ממון לבד?
באופן עקרוני הדבר אפשרי אך מאוד לא מומלץ. לרוב, כאשר זוגות עושים את הדבר בעצמם, המטרה שלהם היא לסמן וי על כך שיש הסכם ממון שמוחבא במגירה. המטרה בעריכת ההסכם היא שיוכל באמת לשרת אתכם בצורה הטובה ביותר בכל הקשור לחלוקת רכוש בגירושין וגם לגבי התנהלות כלכלית בכלל. עורך דין הסכם ממון שיש לו ניסיון רב בנושא ידאג לכך שההסכם יהיה מקיף, מפורט וברור, שיכלול את כל הנכסים שישנם כרגע או עמדים על הפרק, כולל חסכונות, קרנות פנסיה וקרנות השתלמות ונכסים אחרים כמו דירות ועוד. חשוב שהנוסח יהיה חד וברור כדי שברגע האמת לא יוכל כל צד לפרש את הדברים כרצונו.
עו"ד רון מיור מתמחה בענייני משפחה ועוסק בתחום מעל 30 שנה. בין היתר הוא עוסק גם בעריכת הסכמי ממון. מוזמנים ליצור קשר.