בישראל ישנם מקרים רבים בהם נדרשים התושבים להגיש תביעות נגד המוסד לביטוח לאומי על מנת לקבל ולמצות את הזכויות המגיעות להם. הגשת תביעה מול המוסד לביטוח לאומי הינה הצעד הראשון הנדרש מהמבוטח לממש את הזכויות המגיעות לקבלת קצבאות או גמלאות שונות כמו תביעה לשמירת הריון, אירועים פליליים כדוגמת פיצויים לנפגע תאונת דרכים וכן הלאה.
הגשת התביעה אינה מסתכמת במילוי ושליחת טפסים בלבד, הביטוח לאומי בודק כל תביעה בקפדנות יתרה על ידי פקידי תביעה, רופאים וחוקרים עד קבלת ההחלטה בדבר. הביורוקרטיה המסועפת שלהם אינה חפה מטעויות כפי שמעידות על כך תביעות רבות לבית דין לעבודה המוגשות נגד הביטוח לאומי מידי שנה.
במקרים רבים הביטוח לאומי מערים קשיים, אינו מאשר את הקצבה המגיעה אבל יש אפשרות לערעור על ידי הגשת תביעה דרך בית דין לעבודה נגד המוסד לביטוח לאומי, תהליך זה הינו ארוך ומייגע ולעיתים התביעה עלולה להידחות או להתקבל באופן חלקי מה שמביא לפיצויים חלקיים שלרוב לא מספקים את האנשים.
מי זכאי לגמלה מאת ביטוח לאומי?
ישנן קבוצות שונות באוכלוסיה הזכאים לקבלת גמלה מהמוסד לביטוח לאומי כמו לדוגמא: נפגעי תאונות עבודה – שכיר או עצמאי שנפגעו בתאונת עבודה, זכאים לקבל קצבה או תגמול בלי קשר למי אשם או אחראי לתאונה וזה בתנאי שהתאונה נגרמה לעובד בזמן או עקב עבודתו, או שהיא התרחשה בדרך לעבודה או מהעבודה.
דוגמא נוספת יכולה להיות אנשים שנפגעו בתאונת דרכים, אמהות כמו שמירת הריון, דמי אבטלה, הבטחת הכנסה, נכות, סיעוד ועוד.
מדוע מומלץ להיעזר בעורך דין המבין בתחום לאורך התהליך?
כידוע, לביטוח לאומי אין בעיה לאתר במהירות את האנשים החייבים להם כסף, אך כאשר אזרח רגיל מחליט להגיש להם תביעה לצורך קבלת פיצויים או קצבה, ההתנהלות שלהם הופכת לאיטית ובמקרים רבים היא גם אינה מתקבלת.
מסיבה זו תהליך הגשת התביעה לעיתים מורכב ומייאש, מה שגורם לאנשים רבים להתייאש ולוותר על מה שמגיע להם ובצדק, מדובר בכסף אותו הם שילמו במשך שנים.
אחת הדרכים הטובות ביותר לצלוח את תהליך זה של התביעה היא להיעזר בשירותיו של עורך דין לתביעות ביטוח לאומי המומחה בהגשת תביעות נגד המוסד לביטוח לאומי. עורך דין הידוע בהכרותו הפנימית עם המערכת, המורכבות שלה, ייצוג בועדות רפואיות ומילוי הטפסים באופן הטוב ביותר.
על החוק להגבלת שכר הטרחה שמותר לעו"ד לקחת
כיום ישנו חוק המסדיר את שכר הטרחה שמותר לעורך הדין לקחת וכן נקבעו גם הדרכים לגביית שכר הטרחה מהלקוחות. לפי החוק, שכר הטרחה עבור טיפול בתביעה מול המוסד לביטוח לאומי מוגבל ל – 8% במקום כ – 20% שהיו מקובלים עד כה במרבית המקרים.
כיצד מתנהלת התביעה מול הביטוח הלאומי?
יש להיכנס לאתר של המוסד לביטוח לאומי, למלא את הטפסים הרלוונטיים ולצרף את כל המסמכים הרפואיים ואישורים מרופאים מומחים שהנכם יכולים לצרף וכמובן למלא את הפרטים האישיים, מספר זהות וכו'.
איזה סוגי פיצויים ניתן "להוציא" מביטוח לאומי?
הפיצויים אותם ניתן לקבל מהביטוח לאומי יכולים להופיע בצורת קצבה חד פעמית או קצבה חודשית, מימון הוצאות שונות כמו טיפולים רפואיים, נסיעות, דיור וכן הלאה הכל בהתאם לסוג הפגיעה ולאחוזי הנכות.